Svartamasken.com - Logotype

Senaste bilderna

Legend Cars på Solvalla 2017 av Magnus Jakobsson
73 st bilder
STCC på Solvalla 2017 av Magnus Jakobsson
46 st bilder
Visa alla»

Annons - Test


Artikelarkivet

Folkligt och festligt när Motordagen i Igelfors firade 10 år - Erics blogg


Magnus Samuelsson är stor i dubbel bemärkelse. T h Gunnar Fredrikssons vassa V4. Foto: Eric Lindgren


Fin utsikt från Ola Johanssons garage i Igelfors. Foto: Eric Lindgren

i lördags var det dags för den 10:e upplagan av Motordagen i Igelfors, se senaste bildgalleriet. Igelfors är ett litet samhälle i Östergötland mitt ute i skogen, lite grann som Höljes. För att komma till Igelfors får man köra några mil på vackra sommarvägar från Finspång, Norrköping, Vingåker och Katrineholm. Variationen på fordon är stor och här finns något för alla.


Min kompis Bosse och jag åkte till Igelfors i hans nyinköpta Chrysler och på vägen passerade vi mängder av veteranmopeder som körde ett rally med anhalt i Igelfors. Parkering kostade 40:- och entré 20:- och det är väl den prisnivå för att det ska komma mycket folk. I år var det publikrekord och Motordagen utvecklas väl efter 10 år.

Det vi kunde beskåda var bilar av alla de slag och det är denna mångfald som gör att det finns något för alla att titta på. Den bil som var mest imponerande var den Lamborghini Countach-replika som en händig gentleman hade byggt själv från scratch. Karossen var handknackad på en träform och hela bygget var dokumenterat på bild. Bilen drevs av en Cheva 350 och verkade användas av ägaren sedan den byggdes för några år sedan.

I Igelfors bor även Ola Johansson som kört mycket i SPVM med sin MGB BT. Ola har nu lagt hjälmen på hyllan men visade runt i sitt fina garage där han under vintern renoverat en MGA till toppskick. Ola har även gjort i ordning chassit till en Tiga som han smällde för några år sedan. Tigan ägdes f ö av Leif Lindström tidigare.


Veteranmopparna var kul och många av dessa var rejält trimmade så att man trodde att man hade kommit till en motocrossdepå. I skogen hade man en slinga där det kördes med terrängfordon och ett rally med historiska rallybilar och annat hade etappuppehåll mitt i byn. Här var Magnus Samuelsson den stora idolen.

Efter en korv me' brö åkte vi tillbaka på de fina vägarna och här väntade iläggning av brygga samt bastu med min kompis Skattmasen.

Motordagen visar vad folk vill ha och med kontinuitet och förbättringar och förfiningar blir det evenemang som blir större och bättre för varje år. Stort tack för en trevlig dag

Fler artiklar

RSS icon  Prenumerera på Svartamaskens artiklar!
Senaste videoklippet

0/stig_stor.jpg


Annons - SM 11 årAnnons - aktuell motorsport