Svartamasken.com - Logotype

Senaste bilderna

Midnattssolsrallyt 2017 - Fina bilder av Magnus Jakobsson
152 st bilder
Fina bilder från RallyX på Solvalla av Magnus Jakobsson
82 st bilder
Visa alla»

Annons - Test


Artikelarkivet

Är Facebook bra för motorsporten - Svarta Masken tycker


Stig och Per körde backtävlingen Röforsloppet på 70-talet. Det var stort och varken internet eller Facebook fanns då. Foto: Leif Fredriksson


Kommer det att komma någon storsatsning i svensk motorsport som EONs på biogas? Foto: Svarta Masken.

Under våren blev jag en del av Facebook. En omtumlade upplevelse efter att ha drivit denna sajt med tillhörande forum under en massa år. Allt jag ville med denna sajt fanns helt plötsligt på FB. Folk skickar in bilder och skriver med en frenesi som man bara kunde drömma om som sajt- och forumägare.


Tidigare skrev jag om motorsport till 90% och om annat resterande 10%. Nu är det precis tvärtom. FB och alla vänner där gör att det helt plötsligt är roligare att skriva om allt möjligt. När det gäller motorsport vimlar det av grupper, videoklipp och bilder. Det är så mycket att man inte orkar följa allt, utan väljer bara en bråkdel av allt som finns. Man ser helt enkelt inte skogen för alla trän.De stora motorsportgrupperna hittar man bland dem som är intresserade av historisk motorsport. Den moderna motorsporten för en lika tynande tillvaro på FB som den gör i verkligheten.

Sajter har förpassats till historien men kan fungera som backup till FB. Diskussionerna på FB är dessutom vattenkammade och avslagna, annat var det här på forumet för några år sedan när Racingkriget engagerade folk. På FB måste man skriva under eget namn och på så sätt slipper man "trollen" men även dem som skrev initierade inlägg men av olika skäl ville vara anonyma.På FB ser man hur lite intresse det är för motorsport i förhållande till annat. Inte svårt att förstå att sponsorer väljer annat att satsa på än motorsport om man har FB och andra sociala medier som temperaturmätare för sina satsningar. Utvecklingen med internet där det var en fantastisk värld som öppnade sig för det fria ordet har nu blivit ett brus där det är svårt att synas och höras. Nyheter har en kort brinntid och gårdagens nyheter är glömda dagen efter.

Genom FB tror jag motorsporten kommer att marginaliseras utanför de redan frälsta. De frälsta producerar dock allt mer för sina likasinnade och det kommer att marginalisera motorsporten, då tittarsiffrorna när det gäller TV och publiksiffrorna på arrangemangen, med några undantag, dessutom är alltför låga för att imponera på beslutsfattare.

'På länkportalen Aktuell Motorsport blir bara en liten del "Het länk" och då snackar vi några hundra läsare. Det räcker ofta med att läsa bara rubriken, resten orkar man inte läsa om det inte är något mycket speciellt. Den yngre generationen är dessutom inte speciellt aktiva på FB utan det är samma gamla skribenter som bytt forum.

Fler artiklar

RSS icon  Prenumerera på Svartamaskens artiklar!
Senaste videoklippet

0/stig_stor.jpg


Annons - Racing Bar TrophyAnnons - SM 11 årAnnons - aktuell motorsport