Svartamasken.com - Logotype

Senaste bilderna

Resan till Nürburgring med Volvo 745 GLT 1989
27 st bilder
Blandade racingbilder del 1 av Christer Ljungaeus
20 st bilder
Visa alla»

Annons - Trackstar


Artikelarkivet

Optimister lever längre


Den borne optimisten Picko Troberg lade hjälmen tidigt på hyllan...Foto: Christer Ljungaeus


...medan evigt unge optimisten Per Eklund förbereder sig för en ny rallycrossäsong. Foto: Eric Lindgren

Det sägs att optimister lever längre och är mindre sjuka och bevisas av en studie, se länk nedan. Man tar alltså hänsyn till sjukdomshistoria, inkomst, etc. vid studiens start och koncentrerar sig enbart på skillnaden i pessimistisk eller optimistisk livsinställning. Då konstateras det att optimisten verkar leva ett längre och friskare liv.


"Recent studies have correlated long life with optimism, with positive thinking". Det är dock lite oklart vad det beror på, om det är den positiva inställningen enbart, eller om det kanske beror på att de positiva människorna tenderar att leva ett hälsosammare liv. Inom medicinen finns det ju en klart bevisat placeboeffekt, där man alltså blir friskare och känner sig friskare/piggare om man tror på kuren, t.ex. homeopati, zonterapi, aurahealing och annat kvacksalveri. Samma gäller kanske även människor med optimistisk livsinställning?


Pessimisten njuter ju inte när det går bra, eftersom han är säker på att det snart går åt pipan och när det går dåligt kan han visserligen njuta lite och t.ex. bombardera internetforum med vad-var-det-jag-sa-inlägg, men även han drabbas ju av nedgången, så aldrig blir det riktigt njutbart.

Optimisten har det lite trevligare där han njuter för fullt i uppgång och kan sedan i nedgång vara övertygad om att det snart vänder uppåt igen. En liten kort depression just när det vänder ner bara, men är man riktig optimist så tror man förstås att det enbart är en mindre liten nedgång och då behöver inte ens det vara särskilt negativt.

Av AndersY

Länk till studien: http://www.globalaging.org/health/us/positive.htm.
Fler artiklar

RSS icon  Prenumerera på Svartamaskens artiklar!
Senaste videoklippet

0/svart_stor.jpg


Annons - AffärsskolanAnnons - JokernAnnons - MerchandiseAnnonsera här