Svartamasken.com - Logotype

Senaste bilderna

Resan till Nürburgring med Volvo 745 GLT 1989
27 st bilder
Blandade racingbilder del 1 av Christer Ljungaeus
20 st bilder
Visa alla»

Annons - Trackstar


Artikelarkivet

Det finns ingen kista med guld vid regnbågens slut som väntar på svenska motorsporttalanger


Svenska talanger satsar högt men de stora företagen ligger lågt.

Fantastiskt att Sverige har två VM-deltävlingar i motorsport, Rally Sweden och rallycrossen i Höljes, och tänk 1978 när det både kördes F1 och Svenska Rallyt i vårt land. Allt är dock inte frid och fröjd längre då det svenska deltagandet numera är på utdöende när det gäller rally-VM.

Det har gjorts ett antal elitsatsningar i Sverige men tyvärr har dessa gjort mer skada en nytta då dessa tagit stopp efter storstilade presentationer. Dessa blir då en belastning för dem som kommer efteråt då det är samma storföretag som ska uppvaktas igen, och igen...

Efter SBFs SMS-satsning som inte genererat något mer än småsummor och Patrik Sandells satsning med Sweden World Rally Team börjar dessa storsatsningar likna sagan om ”Pojken och Vargen” där det inte fanns något engagemang kvar när det blev allvar och vargen kom. Just nu verkar det vara lika hopplöst för dem som försöker få fram de stora pengarna att man kan jämföra med att jaga kassakistan med guld som enligt sägnen väntar vid regnbågens slut…

För att vi ska få se svenska förare i potenta vinnarbilar krävs det uppbackning av svenskt näringsliv. De små företag som hittills drar lasset med att stötta svenska talanger räcker inte till mer än att vara den livliva som måste ställa upp med kort varsel när andra sviktar. En organisation för att utveckla svenska talanger och då snackar vi stöd till dem likt Pontus och P-G som kan matcha världens snabbaste borde vara en självklarhet för Bilsportförbundet och kanske var det avsikten med SMS. Folk med kontakter bland svenska storföretag är en nödvändighet för att det ska bli något och det är nåot som SBF med Tomas Jansson i spetsen verkar sakna samt förstå.

Som det är nu är det många företagsprofiler samt kungligheter som är med och ”leker” för sitt eget nöjes skull utan att det gagnar svensk motorsport och talangernas behov av resurser när man ska ta klivet in i världseliten.

Av Eric Lindgren


Fler artiklar

RSS icon  Prenumerera på Svartamaskens artiklar!
Senaste videoklippet

0/svart_stor.jpg


Annons - AffärsskolanAnnons - JokernAnnons - MerchandiseAnnonsera här