Svartamasken.com - Logotype

Senaste bilderna

Mingelbilder från STCC på Solvalla 2017 av Eric Lindgren
51 st bilder
Resan till Nürburgring med Volvo 745 GLT 1989
27 st bilder
Visa alla»

Annons - Test


Artikelarkivet

Vad är SBFs roll när det gäller svensk motorsport - Erics blogg


Efter 2014 kan detta vara ett minne blott. Varför väljer SBF att lägga ansvaret för att sälja Rally Sweden på en promotor? Foto: Christian Forsbäck.

Fortfarande vet ingen verkar det som om det blir något VM-rally i Sverige efter 2014. Rally Sweden borde vara SBFs hjärtesak och något man borde lägga alla tillgängliga resurser på då "allt annat", förutom EM-rallycrossen i Höljes, har rasat ihop. Men vad är då SBFs inställning till arbetet med att rädda Rally Sweden? Jag saxar nedanstående från populära TS Motorblogg:


"Jesper Wettervik är en av många som är bekymrade över Rally Swedens framtid som WRC-arrangör. Jesper tog dock tag i saken och kontaktade Svenska Bilsportsförbundets VD Thomas Jansson för att få klarhet i var SBF står i frågan. Till Thomas skrev Jesper:

Hej!
Hur kommer det sig att ni på SBF inte verkar ett dugg intresserade utav att rädda Svenska?? Helt tyst från er ju… Ta tag i det här nu, vi får inte tappa rallyt till Ryssland!!
Mvh Jesper Wettervik”.

Jansson besvarade frågan:

Hej Jesper,
Jag tolkar dig som att du verkligen vill har rallyt kvar vilket är bra då vi alla kan påverka lokalt och centralt. När det gäller rallyt använder vi oss av en promotor som heter Svenska Rallyt AB där vi också är delägare. Vi är också representerade i styrelsen där. Glen Olsson som är företagets VD representerar och företräder även SBF i arbetet.

Det genomförs också ett politiskt arbete vid det internationella förbundet FIA och den nya VM promotorn som är lika viktigt men som kanske inte syns utåt lika mycket. Vi bryr oss väldigt mycket om denna fråga och har arbetat med att säkra ett Svenskt VM rally i flera år och inte minst att få så många svenska förare på startlinjen som möjligt.

Det är viktigt att svenskt näringsliv är med och backar upp VM tävlingen nu och där kan vi alla hjälpa till och påverka.
Med vänlig hälsning
 Thomas”.

Ett svar värdigt en slipad politiker. Genom att använda en promotor slipper SBF därför ansvar. SBFs roll borde vara att lobba för svensk motorsport i de stora sammanhangen samt att knyta kontakter i svenskt näringsliv för att därefter lämna över till en promotor. Men gör man det? Ingen aning och det ända man ser när det gäller SBFs ledartrojka är när man är ute och "leker själva".

Sportchefen är kartis i olika sammanhang när jag trodde att dennes roll var att skapa förutsättningar för den svenska eliten. Förbundsordföranden åker gärna historiskt och VD lägger energi på rally. Visst är det bra att man har kunskaper om vad det innebär att vara aktiv, men frågan är om inte SBFs medlemmar förtjänar en ledning som ägnar sig åt svensk motorsports stora frågor. Där den största frågan är - hur får vi fram medel för att lotsa de största talangerna vidare internationellt och hur säkrar vi en svensk VM-deltävling i rally efter 2014!

Fler artiklar

RSS icon  Prenumerera på Svartamaskens artiklar!
Senaste videoklippet

0/stig_stor.jpg


Annons - SM 11 årAnnons - aktuell motorsport